ADRA – dobrovoľníctvo

ADRA – dobrovoľníctvo

Práca s deťmi je v mojich očiach náročná, obdivuhodná a pred ľuďmi, ktorí sa deťom na akejkoľvek úrovni venujú vždy „skladám pomyselný klobúk“ . Pracovať s deťmi ma nikdy nelákalo a ani k tomu  nemám  predpoklady.

Deti sú nevyspytateľné, výmyselné, v jednej chvíli smutné hneď zas veselé, sediace  v kúte a vzápätí nezastaviteľne ADRA 7 - kópiašantiace. Presne také sú aj deti z Komunitného centra pri MČ Džungľa v Košiciach . Napriek všetkým  mojim predpokladom, k ním už niekoľko mesiacov , spolu s inými, ako  dobrovoľníčka chodievam.Každé stretnutie je malým dobrodružstvom. Nikdy nevieme koľko deti príde a či vôbec prídu. Nikdy nevieme s akou náladou prídu, či sa im bude  chcieť precvičovať niečo do školy, či sa im bude páčiť program ktorý sme im pripravili, či len budú sedieť v kúte, či sa aj aktívne  zapoja…Posledné stretnutie sa nieslo v očakávaní blížiacich sa vianočných  prázdnin, tak akákoľvek snaha riešiť školské povinnosti nemala význam. Ale výroba vianočných pozdravov sa nám páčila všetkým. Vystrihovali sme, kreslili, lepili a naučila som sa, že všetko ligotavé je krásne. A tak najväčší úspech malo lepidlo s trblietkami. To musím dokúpiť, aby sme ho mali dosť, lebo najbližšie budeme vyrábať vianočné ozdoby… a tie sa musia  trblietať.

Práca s deťmi je náročná, ale stojí to za to si ju vyskúšať,  lebo keď od nich odchádzam mám na duši taký zvláštny … trblietavý pocit.

Mariana Miľková

Dobrovoľníčka DC ADRA Košice

Share

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *